traumagerichte DvT

Relationele verwondingen
in de spelinteractie verwerken.

het speelvlak voor volwassenen

Dat wat je bezighoudt of blokkeert,
verbaal en non-verbaal speelbaar te maken.

developmental transformations

Jouw speelruimte vergroten,
waardoor je creatiever en spontaner met situaties om kan gaan.

psychodrama

Psychodrama is een actieve psychotherapeutische methode waarin een vraag of
persoonlijke situatie wordt neergezet in één of meerdere scenes. In het schemergebied tussen fantasie en werkelijkheid ontstaat de mogelijkheid om op een doorleefde wijze zowel overtuigingen over jezelf als de relaties met belangrijke anderen in het verleden, heden of de mogelijke toekomst te exploreren.

Je kunt oefenen met dat wat minder vertrouwd of moeilijk is of verwerken wat in je leven ingrijpend is geweest. Met als resultaat dat je niet overmeesterd wordt door beklemmende angsten of remmingen. Het zelfbeeld verbetert en zelfvertrouwen toeneemt. Je in de nabijheid van anderen, in contact met jezelf kunt blijven. En je de mogelijkheden vergroot om met situaties om te kunnen gaan.

Er wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken, zoals bijvoorbeeld dubbelen, rolwisselen en spiegelen. Bij het dubbelen spreekt een ander uit wat er mogelijk door de speler (protagonist) heen gaat, zodat bewust stilgestaan wordt bij zijn of haar beleving en/of overwegingen. Bij een rolwisseling wordt de rol van een ander ingenomen om bijvoorbeeld de eigen ideeën en het eigen perspectief te verkennen en spiegelen geeft de mogelijkheid om van een afstand naar jezelf in een bepaalde situatie te kijken.

Het Speelvlak biedt Psychodrama zowel individueel als groepstherapeutisch aan.

Ruimte

RUIMTE
is open staan
voor
dat wat
onderdrukt
is.