trainingen

Het Speelvlak ontwikkelt en organiseert trainingen met enthousiaste en professionele docenten die beschikken over praktijkkennis en praktijkervaring.

Het Speelvlak richt zich met het ervaringsgerichte aanbod op zowel startende als ervaren professionals. Doel is om door middel van trainingen, maar ook supervisie en leertherapie de kwaliteit van het professioneel handelen te verhogen.

overtuigingen dmv drama interventies explorerentraining toegepaste vaktherapie

Het Speelvlak biedt de Training Toegepaste Vaktherapie voor (startende) Dramatherapeuten en Beeldende therapeuten aan. In deze training ligt de nadruk op doen en ervaren. De deelnemers mogen aan het einde van de 6 trainingsdagen verwachten dat hun kennis van actuele psychologische stromingen en gangbare psychopathologie is vergroot. Maar vooral dat ze vaardiger zijn om dit naar hun kunstvorm te vertalen.

De training wordt gegeven door wisselende ervaren drama- en beeldende therapie docenten. De deelnemende dramatherapeuten werken in een dramaruimte. De beeldende therapeuten in een aangelegen atelier. Elke trainingsdag zijn er gemeenschappelijk momenten waardoor ook een beeld van de kracht van de andere kunstvorm ontstaat.

Zowel de groep met dramatherapeuten als met beeldende therapeuten bestaat uit maximaal 6 deelnemers. Dus veel ruimte voor verdieping.

Stromingen die aan de orde komen zijn: MBT; Schematherapie; Narratieve therapie; CGT/DGT; Mindfulness;  Ontwikkelingspychologie en Kunsttheorie. De psychopathologie gaat over Hechtingsproblematiek; Persoonlijkheids stoornissen; PTSS en Dissociatie; ASS; Angst en Depressie.

De data van de trainingsdagen van . Een trainingsdag duurt van 10.00-17.00 uur. De locatie is Het Speelvlak in Amersfoort.

Docenten die zich in het verleden aan de training verbonden hebben zijn onder andere Eva Boorsma, Elsa van de Broek, Marike Brijder, Gorry Cleven, Liesbeth Doomen, Monique GerritsenKarin Hilderink, Martine de Ruiter, Nicole Strijbos, Wilma Tanis, Marjon Wagenaar, Gemmy Willemars.

Het Register Vaktherapie heeft de training geaccrediteerd voor 48 punten.

Aanmelden kan elk cursusjaar tot 1 september via het mailadres info@hetspeelvlak.nl. Of via aanmelden op deze pagina. Onder vermelding van: Aanmelding TTV met vermelding van het cursusjaar, NAW gegevens (en telefoonnr), jouw kunstvorm, organisatie of praktijk en de doelgroep(en) waarmee je werkt. Je aanmelding is pas geldig als ook het bedrag voor de training is overgemaakt. Het aantal plaatsen is bewust beperkt. Informeer echter eerst of de cursus daadwerkelijk van start gaat.

Voor de Training Toegepaste Vaktherapie van 6 trainingsdagen inclusief studie-materiaal dien je bij aanmelding €595,- over te maken naar rekening-nummer: NL91 ASNB 0708 3345 55 t.n.v. M.A. Willemsen Het Speelvlak o.v.v. TTV cursusjaar en je naam + achternaam. Er is een mogelijkheid voor een betalingsregeling.

Creativiteit

CREATIVITEIT
is verrassend
patronen
en
gewoontes
doorbreken.