wie kom je tegen

“Te ervaren hoe drama-werkvormen eindeloze mogelijkheden geven om geraakt te worden, innerlijk in beweging te komen en uitnodigen tot expressie. Om elke keer weer te ontdekken dat er vrijwel altijd, hoe klein ook, een gemeenschappelijke ingang tot het speelvlak is. Hoe eerlijk en oprecht spel is. Maar vooral om de ander daadwerkelijk te zien en te ontmoeten. En te beleven hoe die zich in een proces ontwikkelt en groeit in het vermogen om ‘present’ te zijn. Dat maakt me enthousiast.”

Marc Willemsen is oprichter en deelgenoot van Het Speelvlak. Hij is een geregistreerd dramatherapeut (RV), psychodramatherapeut en groepstherapeut (NVGP), supervisor en leersupervisor (LVSC) en een graduate in DvT. Langere tijd is hij werkzaam geweest in de Kinder en Jeugd psychiatrie bij GGz-Centraal Fornhese. Daar behandelde hij vanuit verschillende methodieken (MBT, CGT, DvT) kinderen en jongeren die om uiteenlopende redenen waren vastgelopen (kinderen/jongeren met o.a. ass, adhd, angst, depressie, trauma, agressie- en hechtingsproblematiek). Daarnaast werkte hij met jongvolwassenen met persoonlijkheidsstoornissen bij de Zwaluw&Enk. In samenwerking met psychotherapiepraktijk Roos & de Meester heeft hij meerdere jaren psychodramatherapie aan volwassenen met uiteenlopende hulpvragen gegeven en werkte hij als supervisor samen met het Landelijk Steunpunt Verlies (LSV). Marc Willemsen is verbonden aan 1NP en trainingsdirector van de Stichting DvT-Noord. Als bestuurslid en afgevaardigde van de NVDT is hij actief voor de European Federation of Dramatherapy (EFD). Bij de opleiding Vaktherapie van de Hogeschool Utrecht doceert hij dramatherapie en als docent-onderzoeker is hij betrokken bij het HU-lectoraat Jeugd en bij KenVaK. Met het Wolkentheater maakte hij voorstellingen voor vluchtelingenkinderen. Zijn registratienummer bij de FVB/RV is 102492, bij de LVSC WIL028-SH en WIL028-LS, hij heeft een AGB-code 90102879. Zijn BTW ID is NL001860625B43.

“Het lef te ervaren dat mensen keer op keer tonen om samen met mij de worstelingen aan te gaan. Dat drijft me. Om door middel van spel iemand in al zijn facetten te mogen zien.”

Eva Boorsma is deelgenoot van Het Speelvlak. Ze is een geregistreerd dramatherapeut (RV) en werkzaam bij het Centrum Intensieve Behandeling/ Top Referent Trauma Centrum in Den Haag. Waar ze behandeling van vroeg en langdurig trauma aanbiedt en met cliënten met een persoonlijkheidsproblematiek en/of meervoudige problematiek werkt. Daarvoor werkte zij meer dan 10 jaar in het voortgezet speciaal onderwijs met jongeren met gedrags- en/of psychiatrische problematiek. Door haar ervaringen in dit werk heeft ze zich kunnen specialiseren in jeugd met o.a. ADHD, trauma, agressie- en hechtingsproblematiek. Specifiek heeft ze zich bekwaamd in dramatherapie voor jongeren met autisme spectrum stoornissen, waarbij ze door middel van ‘ontwikkelingsgerichte dramatherapie’ en de methode ‘Developmental transformations’ de sociaal emotionele ontwikkeling stimuleert. Eva is een graduate aan het Internationale instituut voor Developmental transformations (DvT). Ze leidde meerdere jaren als assistent training director samen met Marc Willemsen het trainingsinstituut ‘Stichting DvT Noord’, waar dramatherapeuten getraind worden in deze methode. Eva is verbonden aan 1nP. Haar registratienummer bij de FVB/RV is 104314 en zij heeft een AGB-code 90102894. Haar BTW ID is NL00156311B69.